Sałatka nicejska z tuńczykiem - wypróbuj na święta
OLIWKA . • dawno temuCzy w twoim domu co roku w święta są te same sałatki? Może warto coś zmienić, odświeżyć menu, zaskoczyć całą rodzinę? Oto przepis na znakomitą sałatkę nicejską z tuńczykiem. Możesz ją podać już w wigilię, bo nie ma w niej mięsa. Jest za to pyszny i zdrowy tuńczyk.
Przygotuj:
- 5–6 ugotowanych ziemniaków
- 5 pomidorów
- 3 jajka na twardo
- puszkę fasoli szparagowej
- świeżego ogórka
- 1–2 czerwone papryki
- puszkę tuńczyka
- sól
- pieprz
- sos winegret
- oliwki
1. Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a następnie obierz je i pokrój w kostkę.
2. Rzadko sałatki świąteczne mają w sobie fasolkę szparagową, ale ta jest zupełnie inna. Osącz warzywo i pokrój je na drobne kawałki.
3. Z jajek i pomidorów zrób ćwiartki.
4. Paprykę pokrój w cienkie paseczki, ogórki i cebulę w krążki.
5. Przepis na sałatkę nicejską z tuńczykiem nie przewiduje więcej składników.
Pozostało ci tylko wymieszać te, które przygotowałaś i doprawić je sosem winegret, solą i pieprzem.
6. Zanim podasz do pyszneświąteczne danie przybierz je oliwkami. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze