Sos brzoskwiniowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- duża puszka brzoskwiń,
- duża czerwona papryka,
- średnia cebula.

Jak przyrządzić?

Na gorącym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać paprykę - również drobna kostka i podsmażyć jeszcze ok. 1 minuty. Teraz dodajemy posiekane brzoskwinie brzoskwinie i dusimy podlewajac sosem z brzoskwiń. Kiedy brzoskwinie rospłyną się na jednolitą masę ( mniej więcej ) dodajemy sól i pieprz. Sos powinien być lekko pikantny.

Potrzebne przybory:

Nóż i otwieracz do puszek.

Jak podawać?

Na ciepło jako dodatek do drobiu w panierce, np. faworków z kurczaka (dział DRÓB).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorpinokio

Sos brzoskwiniowy: Podobne przepisy

Sos brzoskwiniowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy