Sos do surówki z kapusty pekińskiej

Przepis kulinarny

Składniki:

- słoiczek mały majonezu,
- 0,5 l jogurtu naturalnego,
- 3-4 główki surowych pieczarek,
- 1-2 ząbki czosnku do smaku,
- sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Główki pieczarek obrać ze skórki i drobno pokroićw małą kosteczkę, czosnek drobno pokroić i zmiażdżyć nożem, następnie wlać jogurt i majonez do miseczki, wszystko razem wymieszać doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

Polewać sosem pokrojoną kapustę pekińską z pokrojonymi w kostkę pomidorami i posiekanym koperkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Autorewli

Sos do surówki z kapusty pekińskiej: Podobne przepisy

Sos do surówki z kapusty pekińskiej: wypróbuj również

Powiązane Tematy