Sos z sera pleśniowego - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 10-15 dkg sera pleśniowego (np. Lazur - chyba najtańszy),
- łyżka śmietany 18%.

Jak przyrządzić?

Ser kruszymy do miseczki do dajemy łyżke śmietany i wstawiamy do mikrofali na 3 minutki. Wyciagamy- mieszamy i polewamy mięsko! KONIEC! Dla tych co nie maja mikrofali - tak samo tylko w garnuszku - cały czas mieszając, na małym ogniu.

Potrzebne przybory:

Kuchenka mikrofalowa, miseczka lub garnuszek i drewniana łopatka do mieszania.

Uwagi:

Przepis jest super-genialnie łatwy i szybki. Jednak nie jest to typowy sos na ziemniaki czy ryż. Używam go żeby urozmaicić "suche" mięsa typu befsztyki, bitki, kotlety saute, mięsa z grilla. Polewam nim kawałki mięska, żeby uzyskały dodatkową wilgotność.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt5 zł
AutorJednostka

Sos z sera pleśniowego: Podobne przepisy

Sos z sera pleśniowego: wypróbuj również

Powiązane Tematy