Składniki:
Majonez, keczup, musztarda, czosnek, sól, pieprz, bazylia, oregano.
Jak przyrządzić?
Przygotowujemy miseczkę, dajemy 3 czubate łyżki stołowe majonezu (najlepiej Dekoracyjny Winiary), 2 łyżki stołowe keczupu (dobrego: Kotlin, Pudliszki), dwie płaskie łyżeczki musztardy, 2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 szczypty bazylii i jedną szczyptę oregano. Wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Najlepszy, kiedy postoi w lodówce minimum 12 godzin, żeby wszystko się "przegryzło".
Potrzebne przybory:
miseczka, coś do mieszania, praska do czosnku
Jak podawać?
Do kanapek, do dań z grilla, do sałatek, do kupnej pizzy na wierzch, do fast foodów, do parówki lub kiełbasy na ciepło.
Uwagi:
U siebie w lodówce zawsze mam taki sos, jak dla mnie rewelacja, proste i smaczne. Życzę smacznego.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Arystoteles |