Sos orzechowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 18 łuskanych orzechów włoskich,
- 5 dag orzszków pinoli,
- 1/2 ząbka czosnku,
- pęczek pietruszki,
- 250 ml śmietany,
- 3 łyżki parmiggiano,
- 4 dag masła,
- pieprz i sól.

Jak przyrządzić?

Orzechy sparzyć, zdjąc skórkę. Orzechy włoskie, pinoli, czosnek, pietruszkę rozdrobnić w mikserze lub moździerzu, włożyć do miski - mieszając dodawać smietanę. Przyprawić solą i pieprzem.

Uwagi:

Podawać z makaronem planym masłem i pozypanym parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorMonika

Sos orzechowy: Podobne przepisy

Sos orzechowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy