Muffinki bananowo-orzechowe
PATRYCJA • dawno temu

Co na deser dla dziecka? Jeśli brak ci pomysłu proponuję muffinki
bananowo-orzechowe. Ten pyszny i zdrowy deser zadowoli niejednego łasucha.
Składniki:
- 1 i ½ szklanki pełnoziarnistej mąki,
- ¾ szklanki gruboziarnistego, nierafinowanego cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli oczyszczonej,
- szczypta soli,
- ¼ szklanki świeżych pestek słonecznika,
- 3 łyżki ziarna sezamowego,
- 1/3 szklanki drobno pokrojonych migdałów,
- ½ szklanki stopionego masła,
- 1 jajko,
- 1 i ½ szklanki rozgniecionych bananów,
- trochę maku.

Sposób przyrządzenia
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni. Do dużej miski
wsyp mąkę, cukier, proszek dopieczenia, sodę ziarna słonecznika i sezamu,
orzechy i migdały. Wszystko dobrze wymieszaj. Odstaw. W innej misce wymieszaj
jajko i banany. Połącz obie mieszanki. Foremki na muffinki wysmaruj olejem i
wypełnij przygotowaną masą. Posyp wierzch makiem. Piecz w nagrzanym piekarniku
przez 15 minut.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze