Różowy sos do jajek
OLIWKA . • dawno temuSos to doskonały dodatek do wielu potraw. Różowy sos do jajek doda im smaku i charakteru. Możesz go również wykorzystać do wędlin i mięs. Dzięki niemu zyskasz nie tylko walory smakowe, ale także będziesz mogła wspaniale udekorować swoje dania. Uwaga – ten sos będzie dosyć ostry, więc nie należy przesadzać z ilością.
Przygotuj:
- pół szklanki majonezu
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka cukru
- ćwierć łyżeczki suszonego tymianku
- łyżka soku z cytryny
- szczypta suszonej papryki
Krok 1
Ostry sos do jajek (i nie tylko) powstanie jeśli dokładnie wymieszasz majonez i musztardę, a następnie dodasz pozostałe składniki.
Krok 2
Aby pikantny sos do wędlin i mięs uzyskał odpowiedni smak, musisz wstawić go do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
Teraz już bez przeszkód możesz rozkoszować się smakiem jajek z ostrym, różowym sosem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze