Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro



Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami to pyszne przekąski i dodatki do innych potraw. Jeśli masz dziś ochotę na coś ostrego, zrób sobie tę małą przyjemność. Nie włożysz w to dużo pracy, a efekt będzie znakomity. Sama się przekonaj.
Przygotuj:
Do chrzanu z jabłkami:
- słoik chrzanu
- 2 winne jabłka
- mały słoik majonezu
- 2 łyżki śmietany
- cukier
Do chrzanu z jajkami:
- 2–3 korzenie chrzanu
- 2 jajka
- pół szklanki gęstej śmietany
- sól
- cukier
- biały ocet winny

1. Najpierw chrzan z jabłkami. Przepis jest banalny. Obierz jabłka, utrzyj je, wymieszaj razem z chrzanem, majonezem i śmietaną. Dopraw do smaku cukrem.
2. I to wszystko. Powstał pysznydodatek do potraw.
3. A teraz chrzan z jajkami. Zetrzyj korzenie chrzanu na drobnej tarce.
4. Ugotuj jajka na twardo, posiekaj je, utrzyj ze śmietaną i połącz z chrzanem.
5. Dopraw ostry soschrzanowy solą, cukrem i octem.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze