Sos śmietanowy rodem z Rosji



Sos śmietanowy jest świetnym dodatkiem do sałatek, jajek, śledzi oraz wędlin. Jeśli więc planujesz dzisiaj małe przyjęcie, to na pewno się przyda. Ten przysmak to wyjątkowa mieszanka warzyw, owoców i ziół. Oryginalny smak stanie się hitem całej imprezy, a twoi goście nie będą chcieli wyjść.
Przygotuj:
- 200 ml śmietany
- ugotowanego buraka
- jabłko
- jajko na twardo
- sok z połowy cytryny
- łyżkę tartego chrzanu
- łyżkę posiekanej czerwonej cebuli
- zmiażdżony ząbek czosnku
- łyżkę posiekanego koperku
- sól
- pieprz

Krok 1
Musisz zacząć od obrania buraka i jabłka i zmiksowania ich razem z sokiem z cytryny, chrzanem, cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Przy tym sosie śmietanowym wiele się nie napracujesz. Wymieszaj go teraz z posiekanym jajkiem, koperkiem i lekko ubitą śmietaną.
Krok 3
Rosyjski sos śmietanowy jest już gotowy. Pozostaje ci tylko doprawić go solą i pieprzem.
Krok 4
Właśnie stworzyłaś doskonały sos do wędlin, sos do sałatek, sos do śledzi i sos do jajek. Gratulacje!

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze