Jajka faszerowane na ostro
OLIWKA . • dawno temuW końcu przyszedł piątek, więc masz trochę czasu, by przygotować na kolację coś więcej niż zwykłe kanapki. Jajka z farszem na ostro są smaczne i możesz je podać w bardzo apetyczny sposób. Dzięki temu powstanie proste, ale bardzo smaczne danie.
Przygotuj:
- 6 ugotowanych jajek na twardo
- 3 łyżki majonezu
- pół łyżeczki tartego imbiru
- 2 łyżki chrzanu
- łyżkę posiekanej natki
- pieprz
- sól
- uprażony sezam
1. Najpierw ugotuj jajka na twardo.
2. Kiedy będą gotowe, wyjmij żółtka i wymieszaj je z majonezem, chrzanem, imbirem i przyprawami.
3. Farszem do jajek napełnij białka.
4. Niech dzieło, czyli jajka faszerowane, zakończy kleks z majonezu i posypka sezamowa.
5. Jajka na ostro już gotowe. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze