Jajka faszerowane szpinakiem
ALICJA • dawno temuW końcu weekend. Czas na odpoczynek i smaczne posiłki. Aby nabrać energii na cały dzień przyrządź swoim domownikom jajka faszerowane szpinakiem. Nie zabierze ci to dużo czasu, a z pewnością zaskoczysz najbliższych. Zawarta w jajkach cholina (fosfolipid) poprawi koncentrację i usprawni pracę wątroby. Z kolei szpinak dostarczy porcję żelaza, magnezu, witaminy C i witamin z grupy B.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 75 g białego tłustego sera,
- 3 łyżki ugotowanego i posiekanego szpinaku,
- 3 łyżki tartego parmezanu,
- gałka muszkatołowa,
- słodka papryka,
- sól i pieprz.
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane jajka obierz, opłucz z resztek skorupki pod bieżącą wodą i przekrój na pół. Wydrąż żółtka. Żółtka, ser biały i żółty oraz szpinak dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i muszkatem. Nałóż na wydrążone białka i posyp lekko słodką papryką.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze