Szpinak z jajkiem
MARICRUZ • dawno temu

Uwielbiasz naleśniki ze szpinakiem i chcesz poczuć jego smak w innym daniu? Zastanawiasz się co zrobić z liśćmi szpinaku? Wypróbuj to pyszne warzywo z jajkiem. Duszony szpinak jest nie tylko bardzo zdrowy, ale i nadzwyczaj pyszny!
Składniki, których potrzebujesz:
- liście szpinaku (mogą być mrożone),
- jajko,
- ząbek czosnku,
- oliwa,
- sól,
- chleb (dowolny).
Jak to wykonać?
Krok 1: Posiekaj liście szpinaku.
Krok 2: Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć na nią liście. Podsmaż je przez kilka minut.
Krok 3: Drobno posiekaj czosnek i dodaj do szpinaku.
Krok 4: Duś pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszaj.
Krok 5: Wbij do warzyw jajko, posól do smaku.
Krok 6: Po minucie smażenia wyłącz ogień i poczekaj aż jajko się zetknie.
Krok 7: Podaj na talerzu razem z chlebem.
Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze