Szpinak z jajkiem - kuchnia włoska



Szpinak z jajkiem to pyszna i efektowna przystawka. Małe zielone liście są bardzo zdrowe, dlatego warto przygotowywać je na różne sposoby i odkrywać nowe możliwości. To danie kuchni włoskiej, możemy sobie więc wyobrazić gorące noce pełne śmiechu i tańca.
Przygotuj:
- 1,5 kilograma szpinaku
- 10 dag startego sera
- 5 dag masła
- 6 jaj
- gałkę muszkatołową
- sól
- pieprz
1. Wypłucz szpinak, ugotuj go, odcedź i drobno posiekaj.
2. To będzie szpinak z serem. Przysmaż go więc z tym dodatkiem, a także masłem i przyprawami.
3. Nałóż smażony szpinak do sześciu kokilek. W środku zrób zagłębienie, wbij w nie jajko, posól, popieprz, posyp startym serem i wstaw do piekarnika, by jajko się ścięło.
4. Brawo, powstał szpinak z jajkiem sadzonym. Smacznego! Jutro możesz spróbować naleśników ze szpinakiem.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze