Tatar z łososia
OLIWKA . • dawno temuTatar z łososia to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wyobraź sobie pyszną rybę z aromatycznymi dodatkami: imbirem, kolendrą, sezamem, sokiem cytrynowym. Jeśli chcesz przygotować coś naprawdę wyjątkowego, wykorzystaj ten przepis. Naprawdę warto.
Przygotuj:
- 20 dag posiekanego wędzonego łososia
- ¼ szklanki świeżego ogórka
- łyżkę posiekanej świeżej kolendry
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczkę chrzanu wasabi (w proszku)
- 1 łyżkę posiekanego szczypiorku dymki
- 1 łyżkę uprażonych ziaren sezamu
- 1,5 łyżeczki startego imbiru
- 1 łyżeczkę oleju sezamowego
1. Przepis na tatar z łososia nie jest trudny. Najpierw wymieszaj sok z cytryny z chrzanem.
2. Następnie wystarczy tylko dodać pozostałe składnikitatara rybnego i wszystko dokładnie wymieszać.
3. Czyż dania z łososia nie są pyszne?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze