Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości
OLIWKA . • dawno temuChcesz żeby twoje dziecko jadło rybę, ale boisz się ości? W takim razie wypróbuj ten przepis na sznycle rybne. Mięso jest dokładnie zmielone i dzięki temu całkowicie bezpieczne dla twojego maluszka. W dodatku to pyszne danie rybne nie jest smażone lecz pieczone, a zatem również znacznie zdrowsze.
Przygotuj:
- kilogram filetów rybnych
- 4 ząbki czosnku
- niedużą cebulę
- bułkę
- 2 jajka
- mleko
- natkę pietruszki
- 2 łyżki oleju
- bułkę tartą
- masło
- sól
- pieprz
1. Zacznij przygotowanie kotletów rybnych od zmielenia mięsa razem z oczyszczonym czosnkiem i cebulą.
2. Namocz bułkę w mleku, a następnie wyciśnij ją i wrzuć do masy rybnej. Dodaj także jajka, olej, poszatkowaną pietruszkę, sól i pieprz. Jeśli ryba jest zbyt rzadka możesz ją zagęścić bułką tartą.
3. A teraz wszystko wymieszaj i i uformuj sznycle rybne. Musisz je także obtoczyć w tartej bułce.
4. Jednym z ostatnich etapów przygotowywania tej pysznej potrawy jest wyłożenia jej na wysmarowana tłuszczem folię aluminiową. Zawiń kotlety z ryby w taki sposób, by masło nie wypłynęło, a następnie połóż je na suchą blachę.
5. Piecz około 25 minut. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze