Składniki:
1 kilogram ryby gotowanej (obranej z ości - leszcz, karp itp.) lub mrożone filety, warzywa (2 cebule, 4 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, nać pietruszki, koper, 60 dag pieczarek, 3 jajka, 30 dag bułki tartej.
Jak przyrządzić?
Pieczarki i cebule pokroić drobno, na oleju z oliwek dusić na małym ogniu około 10 minut. Obrać warzywa, rybę i warzywa zmielić maszynką do mięsa, dodać zasmażone pieczarki z cebulą, sól, pieprz do smaku, jajka, bułkę tartą. Wyrobić i uformować kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju, lekko posolonym.
Potrzebne przybory:
patelnia i maszynka do mięsa, nóż, deska
Jak podawać?
Podawać z ogórkiem kiszonym, grzybkiem marynowanym lub surówką z kiszonej kapusty.
Uwagi:
Wyśmienita potrawa - chowają się kotlety z mięsa!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 30 |
Kaloryczność | - |
Autor | Romana |