Kotlety rybne - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kilogram ryby gotowanej (obranej z ości - leszcz, karp itp.) lub mrożone filety, warzywa (2 cebule, 4 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, nać pietruszki, koper, 60 dag pieczarek, 3 jajka, 30 dag bułki tartej.

Jak przyrządzić?

Pieczarki i cebule pokroić drobno, na oleju z oliwek dusić na małym ogniu około 10 minut. Obrać warzywa, rybę i warzywa zmielić maszynką do mięsa, dodać zasmażone pieczarki z cebulą, sól, pieprz do smaku, jajka, bułkę tartą. Wyrobić i uformować kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju, lekko posolonym.

Potrzebne przybory:

patelnia i maszynka do mięsa, nóż, deska

Jak podawać?

Podawać z ogórkiem kiszonym, grzybkiem marynowanym lub surówką z kiszonej kapusty.

Uwagi:

Wyśmienita potrawa - chowają się kotlety z mięsa!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Porcje30
Kaloryczność-
AutorRomana

Kotlety rybne: Podobne przepisy

Kotlety rybne: wypróbuj również

Powiązane Tematy