Składniki:
- tuńczyk w sosie własnym 1 puszka,
- puszka ananasa w plastrach,
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka kukurydzy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- łyżka majonezu,
- łyżka śmietany.
Jak przyrządzić?
Tuńczyka odcedzić i wsypać do miski, dodać pokrojonego ananasa wcześniej odsączonego, odsączoną fasolkę, kukurydzę, roztarty czosnek i 1 łyżkę koperku. Wymieszać z majonezem i śmietanką. Posypać koperkiem.
Potrzebne przybory:
Miska, nóż, łyżka do wymieszania i talerze do nakładania.
Jak podawać?
Na zimno-z pieczywem,można też jeść jako samodzielne danie, np. na kolację.
Uwagi:
Doskonała kompozycja różnych smaków.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Kaloryczność | 260 kcal / porcja |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Dziunia |