Sałatka z tuńczyka na słodko-ostro - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- tuńczyk w sosie własnym 1 puszka,
- puszka ananasa w plastrach,
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka kukurydzy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- łyżka majonezu,
- łyżka śmietany.

Jak przyrządzić?

Tuńczyka odcedzić i wsypać do miski, dodać pokrojonego ananasa wcześniej odsączonego, odsączoną fasolkę, kukurydzę, roztarty czosnek i 1 łyżkę koperku. Wymieszać z majonezem i śmietanką. Posypać koperkiem.

Potrzebne przybory:

Miska, nóż, łyżka do wymieszania i talerze do nakładania.

Jak podawać?

Na zimno-z pieczywem,można też jeść jako samodzielne danie, np. na kolację.

Uwagi:

Doskonała kompozycja różnych smaków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Kaloryczność260 kcal / porcja
Przybliżony koszt10 zł
AutorDziunia

Sałatka z tuńczyka na słodko-ostro: Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka na słodko-ostro: wypróbuj również

Powiązane Tematy