Składniki:
- karp lub mrożone płaty rybne (dowolna ryba),
- cebula,
- korzeń pietruszki,
- marchew,
- oliwa,
- majonez,
- sól,
- vegeta.
Jarzyny w dowolnych ilościach. Jednakże powinno ich być tyle, aby wystarczyło na wyłożenie formy i na przykrycie ryby.
Jak przyrządzić?
Marchew, pietruszkę zetrzeę na grubej tarce. Cebulę posiekać i poddusić na oliwie. Następnie dodać startą marchew i pietruszkę. Poddusić 4-5 min.Rybę posolić, posypać vegetą (można użyć innych przypraw - to już zależy od indywidualnego smaku).Naczynie żaroodporne wyłożyć połową jarzyn. Na to położyć ryby, przykryć je pozostałymi jarzynami. Wierzch posmarować cienką warstwą majonezu.Zapiekać, aż ryba będzie miękka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Anka |