Składniki:
1 kg ryb (leszcze, okonie, płotki),
mała sucha bułka,
jajko,
natka pietruszki,
mała cebula,
sól,
wegeta,
pieprz,
olej do smażenia,
bułka tarta do panierowania.
Jak przyrządzić?
Ryby obieram z ości, bułkę moczę w wodzie, następnie przekręcam przez maszynkę rybę, bułkę i cebulę. Dodaję pokrojoną drobno natkę, jajko, przyprawy, wyrabiam. Następnie obtaczam w tartej bułce i smażę na złoty kolor.
Potrzebne przybory:
Maszynka do mięsa, miska, patelnia.
Jak podawać?
Podaję do ziemniaków z wody, posypanych koperkiem i surówki z kiszonej kapusty.
Uwagi:
Robię takie kotlety, kiedy mam nadmiar drobnych ryb.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Porcje | 8 |
Autor | mirabelka |