Kotlety z ryb słodkowodnych

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg ryb (leszcze, okonie, płotki),
mała sucha bułka,
jajko,
natka pietruszki,
mała cebula,
sól,
wegeta,
pieprz,
olej do smażenia,
bułka tarta do panierowania.

Jak przyrządzić?

Ryby obieram z ości, bułkę moczę w wodzie, następnie przekręcam przez maszynkę rybę, bułkę i cebulę. Dodaję pokrojoną drobno natkę, jajko, przyprawy, wyrabiam. Następnie obtaczam w tartej bułce i smażę na złoty kolor.

Potrzebne przybory:

Maszynka do mięsa, miska, patelnia.

Jak podawać?

Podaję do ziemniaków z wody, posypanych koperkiem i surówki z kiszonej kapusty.

Uwagi:

Robię takie kotlety, kiedy mam nadmiar drobnych ryb.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania45 min.
Porcje8
Autormirabelka

Kotlety z ryb słodkowodnych: Podobne przepisy

Kotlety z ryb słodkowodnych: wypróbuj również

Powiązane Tematy