Składniki:
Paczka mrożonego szpinaku,
8-10 pieczarek,
cebulka,
1-2 ząbki czosnku,
kostka rosołowa,
serek ostrowia śmietankowy,
przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Podsmażyć lekko cebulkę, dodać szpinak (ja lekko go wcześniej rozmrażam). Zaczekać, aż nieco wody odparuje i dorzucić kostkę rosołową, dodać starte na jarzynowej tarce pieczarki, poddusić, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Gdy pieczarki podduszą się i stworzą jednolitą masę ze szpinakiem, dodać na koniec 1/2 opakowania serka twarożkowego i trzymać jeszcze chwilę na ogniu.
Uwagi:
Jeśli ktoś lubi, serek twarożkowy można zastąpić fetą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | aggu |