Składniki:
3 płaty wafli,
2-3 łyżki kakao,
1/2 l wody,
10-12 łyżek mleka,
3/4 szklanki cukru,
3 paczki herbatników,
20 dag wiórek kokosowych,
masło 82%,
2 banany.
Jak przyrządzić?
Masa kakaowa:Wodę zagotować z kakao, na koniec dodać pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszać. Jeszcze gorące rozprowadzić na waflach. Trzecia warstwa (wierzchnia) też powinna być posmarowana.Masa kokosowa:Zagotować mleko z cukrem. Następnie dodać wiórki i poczekać, aż wystygnie. Mieszać co jakiś czas, aby wiórki równo zmiękły. Do wystudzonej masy dodać masło i dokładnie wszystko połączyć. Rozprowadzić masę na wierzchnim waflu (na masę kakaową). Następnie z jednej strony na całej długości położyć banana (nie krojonego) i zawijać jak roladę. Można obwinąć w ścierkę i schować do lodówki, do wystygnięcia.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasia |