Składniki:
Ser żółty,
pieczarki,
bułka tarta,
mąka,
2 jaja,
proszek do pieczenia,
2 szczypty soli,
woda,
pieprz,
przyprawa np. Kucharek,
olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Ciasto:Jaja utrzeć z proszkiem do pieczenia i z solą. Następnie dodać mąkę i wodę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.Farsz:Pieczarki opłukać i zetrzeć na tarce. Następnie podsmażyć je na patelni, dodać przyprawy (pieprz ,sól, Kucharka). Na koniec dodać starty ser i wszystko wymieszać.Przełożenie: Na upieczone ciasto nałożyć farsz i zwijać (tak jak naleśniki). Na koniec obtoczyć w jajku i w bułce.
Potrzebne przybory:
Mikser, tarka.
Jak podawać?
Potrawę najlepiej podawać z ciepłym barszczem czerwonym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 15 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | daka |