Kurczak w zupie cebulowej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 filety z piersi kurczaka,
- 0,5 l śmietany (18%),
- torebka zupy cebulowej w proszku (Knorr),
- dwa serki topione.

Jak przyrządzić?

Kurczaka pokroić w drobne kawałki, lekko podsmażyć na patelni, następnie razem z tłuszczem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać zupą w proszku, serek topiony pokroić w plasterki lub rozgnieść widelcem, rozłożyc na kurczaku. Wszystko zalać śmietaną.

Zapiekać w piekarniku w temparaturze ok. 180 C.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne, patelnia itp.:)

Jak podawać?

Z ryżem, do tego pasuje białe wino, półsłodkie lub wytrawne:)

Uwagi:

W międzyczasie ugotować ryż na sypko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt12 zł
AutorKOCICA

Kurczak w zupie cebulowej: Podobne przepisy

Kurczak w zupie cebulowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy