Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka,
- 0,5 l śmietany (18%),
- torebka zupy cebulowej w proszku (Knorr),
- dwa serki topione.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić w drobne kawałki, lekko podsmażyć na patelni, następnie razem z tłuszczem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać zupą w proszku, serek topiony pokroić w plasterki lub rozgnieść widelcem, rozłożyc na kurczaku. Wszystko zalać śmietaną.
Zapiekać w piekarniku w temparaturze ok. 180 C.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne, patelnia itp.:)
Jak podawać?
Z ryżem, do tego pasuje białe wino, półsłodkie lub wytrawne:)
Uwagi:
W międzyczasie ugotować ryż na sypko.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | KOCICA |