Zrazy drobiowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 piersi z kurczaka,
- ogórek kiszony,
- żółty ser,
- jajo,
- bułka tarta,
- mąka,
- duża cebula,
- przyprawa (np.warzywko), sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Piersi roztłuc tłuczkiem. W zależności od ich wielkości można je przekroić na pół. Zrazów będzie więcej ale mniejszych (bardziej podzielnie :-)). Ogórka i ser żółty pokroić w paseczki. Następnie ułożyć je na przemian na mięsie, posypać solą, pieprzem. Mięso zwinąć w ruloniki, zszyć je wykałaczkami lub obwiązać nitką. Następnie obtoczyć ruloniki w mące, rozmąconym jajku, na koniec w bułce. Smażymy na średnim ogniu.
Cebulkę podsmażamy na tłuszczu z dodatkiem "Warzywka". Kiedy będzie miękka, dodajemy do zrazów.

Potrzebne przybory:

Tłuczek, wykałaczki, deska, patelnia, nóż.

Jak podawać?

Z ziemniaki lub frytkami.

Uwagi:

Zrazów drobiowych nie potrzeba długo smażyć. Mięsko jest delikatne i szybko jest gotowe. Obtaczanie w mące, w jajku i w bułce sprawia, że kotlety mają wspaniałą złotą i chrupiącą skorupkę...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorMrówka

Zrazy drobiowe: Podobne przepisy

Zrazy drobiowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy