Szaszłyki drobiowe
OLIWKA . • dawno temuSzukasz pomysłu na obiad? A może szaszłyki drobiowe? Są delikatne i przypomną ci letni czas grillowania. Możesz je przyrządzić na ruszcie w piekarniku i będą bardzo smaczne. Oczywiście wcześniej zostaną zanurzone w przepysznej marynacie i udekorowane zdrowymi dodatkami.
Przygotuj:
- podwójna pierś z kurczaka
- 3 marchewki
- 2 cebule
A na marynatę do szaszłyków:
- 5 ząbków czosnku
- pieprz
- sól
- tymianek
- ostrą paprykę w proszku
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
1. Tę pyszną potrawę z kurczaka musisz zacząć przygotowywać już dzień przed podaniem. Opłucz filet i pokrój go w grubą kostkę.
2. Pora na marynatę do szaszłyków. Dokładnie wymieszaj jej składniki, a następnie połącz ją z mięsem. Włóż kurczaka do lodówki na 24 godziny.
3. Kolejnego dnia obierz marchewkę i pokrój w plasterki, a z obranej cebuli zrób dużą kostkę.
4. Przyszedł w końcu czas na stworzenie szaszłyków warzywnych z kurczakiem. Nabijaj na patyczki kolejno wszystkie składniki.
5. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni i grilluj danie drobiowe około 25 minut. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze