Kotlety w kilku odsłonach
DAMIESA • dawno temuW zestawieniu z ziemniakami, kaszą, ryżem, czy frytkami ( te z wiadomych względów proponuje jednak ograniczać) wzbogaconych bukietem surówekkotlet jest naszym kulinarnym, bardzo tradycyjnym daniem, które zwyczajnie sprawdza się zawsze. Dlaczego tak często po niego sięgamy? Bo jest go dość łatwo przyrządzić, jest małe ryzyko „błędu w sztuce”, a do tego wariantów jego przyrządzenia jest bez liku, więc śmiało można stawiać sobie wyżej poprzeczkę w kucharzeniu.
Propozycje na dzisiaj to:
Dla miłośników mięs smacznych, ale mało kalorycznych polecałabym kotlety po parysku – Grażyna Gotuje
Tym, którzy w mięsnych potrawach poszukują nieco ostrzejszych aromatów być może do gustu przypadnie pomysł na kotleta w musztardzie – Nasze Kuchenne Smaki
Ulubione schabowe warto wzbogacić innymi dodatkami. Sprawdzą się tutaj świetnie np. pieczarki – Mniam Mniam
Bardzo wytworną propozycję, którą bez wątpliwości możemy zaimponować gościom jest kotlet wieprzowy z kością z bardzo pomysłowymi dodatkami - Eat After Reading
Na koniec jak zwykle coś dla wegetarian. Tutaj proponuje kotlety z ryżu – I can’t belive it’s vegan
Wybraliście coś dla siebie?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze