Kotlety schabowe inaczej
OLIWKA . • dawno temuJeśli kotlety schabowe królują w twoim domu, to pewnie znasz milion sposobów na ich przyrządzenie. A czy próbowałaś już kotletów schabowych z curry? Mięso potraktowane tą przyprawą nabiera zupełnie nowego smaku, a cała potrawa zyskuje oryginalny charakter.
Przygotuj:
- 4 kotlety schabowe bez kości
- 2 łyżki musztardy curry
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczkę vegety
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oleju
- pieprz
Na panierkę:
- 10 dag bułki tartej
- olej
- łyżeczkę łagodnej curry
- cebulę
- 2 jajka
Krok 1
Najpierw marynata do mięsa. Zmieszaj musztardę z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny. Dopraw wszystko świeżym pieprzem i vegetą.
Krok 2
Przygotuj kotlety schabowe. Wypłucz je i osusz, a następnie grubo posmaruj marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 6–8 godzin.
Krok 3
A teraz panierka do kotletów. Wymieszaj jajko ze startą na tarce cebulą, a bułkę tartą połącz zcurry.
Krok 4
Wkładaj kotlety najpierw do jajka, a później do bułki.
Krok 5
Pyszne danie już prawie gotowe. Pozostało ci tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 6
Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej — już zrobine. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze