![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Dla niektórych naleśniki to jedna z najłatwiejszych potraw, a dla innych coś, co "na pewno nie wyjdzie". Kluczowa jest konsystencja ciasta — nie może być za gęste, gdyż naleśniki wyjdą grube i gumowate. Ja lubię dość rzadkie ciasto, dzięki któremu powstają cieniutkie i bardzo delikatne naleśniki. Jeśli są za grube, po prostu rozrzedzam ciasto mlekiem. Niektórzy dodają wody gazowanej, by były pulchne. No, a nadzienie… to już tylko kwestia wyobraźni.
Źródło: foodwishes
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze