Jak zrobić zdrowe naleśniki?
OLIWKA . • dawno temuZdrowe naleśniki? To nie żart. Naprawdę można zrobić takie cudo. Cały sekret tkwi w składnikach. Otręby jęczmienne, pestki słonecznika, świeże maliny i razowa mąka, dzięki nim zwykłe naleśniki zamienia się w dietetyczne danie. Niestety nie da się uciec od smażenia, ale o tym drobnym niedociągnięciu trzeba zapomnieć i cieszyć się pysznym deserem z mnóstwem cennych witamin.
Przygotuj:
- 30 dag malin
- 1 szklankę mąki razowej
- 1 szklankę otrębów jęczmiennym
- 1 szklankę pestek słonecznika
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- olej
Krok 1
Słonecznik musisz zmielić i pomieszać z mąką i otrębami.
Krok 2
Mleko należy zmiksować z jajkami.
Krok 3
Połącz sypkie i płynne składniki zdrowych naleśników i zrób z nich ciasto.
Krok 4
Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.
Krok 5
To dietetyczne danie podawaj z malinami. Już wierzysz, że zdrowe naleśniki to nie żarty?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze