Kotlety siekane - porządny obiad
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/kotlety-miesne-d5346cde34c0e41d9,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Jeśli masz ochotę na tzw. porządny obiad, sięgnij do starego zeszytu babci. Znajdziesz tam wiele ciekawych przepisów, w tym porady: jak zrobić kotlety siekane. To danie mięsne smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce.
Przygotuj:
- 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)
- bułkę
- jajko
- cebulę
- olej do smażenia
1. Przygotowanie kotletów siekanych zacznij od namoczenia bułki. Z kolei cebulę obierz i zetrzyj na tarce.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
2. Wymieszaj teraz mięso z mocno odciśniętą bułką. Najlepiej będzie jeśli zrobisz to ręką.
3. Pora na dodatki do kotletów mięsnych, czyli jajko i cebulę.
4. Jeśli konsystencja dania będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
5. Uformuj teraz dwa kotlety wieprzowe (wołowe lub cielęce - w zależności od tego, co wybrałaś), obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju 4 minuty z każdej strony. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze