Żeby kotlet nie był nudny
DAMIESA • dawno temuWiadomo, że każdy zna nasz tradycyjny kotlet schabowy, który bardzo często króluje na polskich stołach, ale jak to w kuchni, czasami warto pozowolić sobie na małe eksperymenty kulinarne i wzbogacić smak znanego od lat dania, czymś co nada mu całkiem nowych doznań dla podniebienia, a także może stanowić popis sztuki kucharskiej dla gości.
Dziś chciałabym Wam polecić kilka bardzo ciekawych pomysłów na kotlety. Mam nadzieję, że znajdziecie w nich ten, który nie omieszkacie wypróbować, choć szczerze mówiąc każdy z nich aż korci do przetestowania.
Oto i one:
Wegetarian powinien zainteresować pomysł na kotlet z selera – Kuchenne Fantazje
Natomiast miłośnicy dziczyzny (do których zalioczam się i ja) powinni wypróbować kotletu schabowego z dzika – Salt&Pepper&Co
A co powiecie na zastąpienie tradycyjnej, chrupkiej panierki warzywami? Taką propozycję znalazłam w przepisie na kotlet „pysznie otulony” – Przy kuchennym stole
Mnie zaciekawił szczególnie przepis na kotlety wieprzowe z musztardą i gnocchi - Zapiecek
Przyznam się szczerze, że spróbowałam także niedawno przepisu na kotlet udekorowany płatkami migdałów i muszę przyznać, że jest to przysłowiowy „miód w gębie”– Brulion z przepisami
Jak Wam się podobają te propozycje? Macie już swój typ?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze