Pulpeciki mięsne
PAULINA WÓJTOWICZ • dawno temuLubisz mięso mielone pod każdą postacią? Zaraź tą sympatią swojego malucha! Sporządź na obiad pyszne pulpeciki mięsne z dodatkiem kleiku ryżowego i warzyw. Nowe danie z pewnością zainteresuje małego smakosza.
Od 1. roku życia
Składniki, których potrzebujesz:
- 3 łyżki mięsa mielonego drobiowego,
- 2 łyżki kleiku ryżowego,
- pół machewki,
- jajko,
- łyżeczka masła,
- natka pietruszki.
Jak to wykonać?
Krok 1: Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce (o drobnych oczkach)
Krok 2: Mięso wrzuć do miski i wbij do niego jajko.
Krok 3: Rozpuść kleik w niewielkiej ilości ciepłej wody, tak, by zachował swoją konsystencję.
Krok 4: Posiekaj drobno natkę pietruszki i razem z kleikiem i marchewką dodaj do mięsa, po czym wymieszaj dokładnie.
Krok 5: Do wody dodaj łyżeczkę masła.
Krok 6:Formuj pulpeciki, włóż do garna z wodą z masłem i gotuj do miękkości.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze