Sk艂adniki:
- 2 piersi kurczaka,
- majonez 3-4 lyzki,
- musztarda sarepska 1-2 lyzki,
- musztarda francuska z gorczyca 2 lyzeczki,
- ser zolty,
- sol,
- przyprawa grillowa pikantna kamis.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi kurczaka posolic, rozciac i nadziac serem zoltym, zamknac wykalaczkami. Przygotowac sos z majonezu musztardy i przyprawy grillowej polaczyc z lyzka oleju, wylac i obtoczyc w nim piersi z kurczaka. Wstawic do lodowki na ok. 30-45 minut. Smazyc na oleju w sosie. Podawac z tym samym sosem.
Jak podawa膰?
Podawac mozna z ryzem lub ziemniakami. Mi najbardziej smakuje z pieczonymi ziemniakami.
Uwagi:
Sos mozna doprawic do smaku, podane proporcje sa orientacyjne, osobiscie wole gdy jest dosyc pikantny.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | medith |