Składniki:
- 1 puszka groszku,
- ok. 100 g makaronu krótkiego,
- 2 ogórki kiszone bądź konserwowe,
- serek tofu,
- świeży szczypior lub koperek,
- sól,
- pieprz,
- troszkę oliwy.
Jak przyrządzić?
Groszek mieszamy z ugotowanym makaronem i ogórkami. Dodajemy pokrojone tofu.
Podlewamy wszystko oliwką i przyprawiamy.Na wierzchu zielenimy szczypiorkiem lub koperkiem.
Potrzebne przybory:
Micha, mieszadło, otwieracz do konserw.
Jak podawać?
Jako danie główne lub na wiosenną kolacyjkę do bagietki.
Uwagi:
Zamiast groszku można użyć kukurydzę konserwowa.Zamiast tofu ewentualnie ser żółty.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Ajwi |