Mix groszkowo-makaronowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 puszka groszku,
- ok. 100 g makaronu krótkiego,
- 2 ogórki kiszone bądź konserwowe,
- serek tofu,
- świeży szczypior lub koperek,
- sól,
- pieprz,
- troszkę oliwy.

Jak przyrządzić?

Groszek mieszamy z ugotowanym makaronem i ogórkami. Dodajemy pokrojone tofu.
Podlewamy wszystko oliwką i przyprawiamy.Na wierzchu zielenimy szczypiorkiem lub koperkiem.

Potrzebne przybory:

Micha, mieszadło, otwieracz do konserw.

Jak podawać?

Jako danie główne lub na wiosenną kolacyjkę do bagietki.

Uwagi:

Zamiast groszku można użyć kukurydzę konserwowa.Zamiast tofu ewentualnie ser żółty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt7 zł
AutorAjwi

Mix groszkowo-makaronowy: Podobne przepisy

Mix groszkowo-makaronowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy