Awokado z cebulką

Przepis kulinarny

Składniki:

Na dwie osoby: 1 dojrzałe awokado, 1 duża cebula, oliwa z oliwek, vegeta, zimne piwo.

Jak przyrządzić?

Owoc awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę. Cebulę drobno posiekać, nałożyć do wnętrza owocu w miejsce po pestce, nawet z małą "górką". Skropić oliwą, posypać obficie vegetą (zarówno cebulkę, jak wnętrze owocu). Zjadać łyżeczką, KONIECZNIE popijając ZIMNYM piwem.

Jak podawać?

Znakomita przekąska, zaostrzająca apetyt, a dla mniej głodnych może stanowić nawet "dańko" główne, ponieważ awokado jest kaloryczne.

Uwagi:

BAAARDZO PYSZNE!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Przybliżony koszt5 zł
Autorkola

Awokado z cebulką: Podobne przepisy

Awokado z cebulką: wypróbuj również

Powiązane Tematy