Składniki:
Na dwie osoby: 1 dojrzałe awokado, 1 duża cebula, oliwa z oliwek, vegeta, zimne piwo.
Jak przyrządzić?
Owoc awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę. Cebulę drobno posiekać, nałożyć do wnętrza owocu w miejsce po pestce, nawet z małą "górką". Skropić oliwą, posypać obficie vegetą (zarówno cebulkę, jak wnętrze owocu). Zjadać łyżeczką, KONIECZNIE popijając ZIMNYM piwem.
Jak podawać?
Znakomita przekąska, zaostrzająca apetyt, a dla mniej głodnych może stanowić nawet "dańko" główne, ponieważ awokado jest kaloryczne.
Uwagi:
BAAARDZO PYSZNE!!!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | kola |