Placek karmelowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto:
- 4 żółtka,
- 0,5 szklanki cukru pudru,
- 0,5 kg mąki tortowej,
- 0,25 dkg margaryny Kasia,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Krem:
- 0,5 litra śmietany,
- 0,5 szklanki cukru pudru,
- 2 opakowania Smietanfixu.

Polewa:
- 1 puszka mleka skondensowanego.

Jak przyrządzić?

Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Pieczemy na dużej blasze w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut. Bardzo kruche.

Kremem przekładamy ciasto.

Puszke skondensowanego mleka gotujemy 3 godziny. Gorącym karmelem smarujemy ciasto. Posypać orzechami włoskimi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćśredni
AutorKASIULEK

Placek karmelowy: Podobne przepisy

Placek karmelowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy