Przystawka z jabłek

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 jabłek (najlepiej lobo),
- 2 jajka,
- kukurydza lub groszek (może byc to i to),
- dwa małe ogórki kiszone,
- majonez,
- kilka rzodkiewek,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Gotujemy jajka na twardo. Obieramy jabłka, kroimy na pół i wydłubujemy środek. Następnie siekamy ogórki, jajka i rzodkiewki w drobniutką kosteczkę. Potem mieszamy ogórki, kukurydzę(groszek), jajka, rzdodkiewkę z majonezem, posypując je solą i pieprzem. Nakładmy taką mieszankę do jabłek.

Potrzebne przybory:

tradycyjnie - deseczka do krojenia, nóż, mieseczka, rondelek na jajka, półmisek.

Jak podawać?

Podajemy na półmisku, jakoś ładnie udekorowane.

Uwagi:

Przystawka z jabłek idealanie nadaje się na imprezy.
Można dowolnie eksperymentowac ze składnikami i proporcajmi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Autorjenn

Przystawka z jabłek: Podobne przepisy

Przystawka z jabłek: wypróbuj również

Powiązane Tematy