Składniki:
Ziemniaczki, masełko, sól, koperek, przyprawy "do grila".
Jak przyrządzić?
Ziemniaczki myjemy dokładnie i gotujemy zalewając osolonym wrzątkiem - nie pozwalamy im się rozgotować; dobrze jak są troszkę "niedogotowane". Odcedzamy i każdy smarujemy masłem. Tak przygotowane ziemniaczki układamy na grilu (dobrze gdy w ich towarzystwie pieczemy mięsko np.karkóweczkę wtedy ziemniaczki przechodzą dodatkowo aromarem mięska). Posypujemy przyprawami i pieczemy do zrumienienia. Po zdjęciu z grila posypujemy drobno posiekanym koperkiem, podajemy do nich masełko.
Jak podawać?
Podawać ze smakiem.
Uwagi:
POEZJA! SMACZNEGO!!!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | biała dama |