Karkóweczka

Przepis kulinarny

Składniki:

- karkówka,
- olej,
- zioła.

Jak przyrządzić?

Karkówkę kroimy na plastry i rozbijamy(tak jak kotlety schabowe). Każdy kawałek obsmarowujemy olejem - troszeczke- tak aby zioła miały do czego się przykleić. Obsypujemy ziołami. Potem chowamy do lodówki i na drugi dzień wrzucamy na griila.SMACZNEGO

Jak podawać?

Z chlebem. Mięso jest tak smaczne, że szkoda dodawać keczup lub musztarde, bo zabijają smak.

Uwagi:

ZIOŁA - to cała tajemnica. Robie je sama. W sklepie kupuje torebki z: oregano, jarzynka, dodatek do kurczaków, do ryb, papryka czerwona, zioła do grila i tym podobne. Najważnie to aby w składzie nie było mąki. No i mieszam wszystko w dowolnych proporcjach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorElżbieta z Lublina

Karkóweczka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy