Składniki:
- karkówka,
- olej,
- zioła.
Jak przyrządzić?
Karkówkę kroimy na plastry i rozbijamy(tak jak kotlety schabowe). Każdy kawałek obsmarowujemy olejem - troszeczke- tak aby zioła miały do czego się przykleić. Obsypujemy ziołami. Potem chowamy do lodówki i na drugi dzień wrzucamy na griila.SMACZNEGO
Jak podawać?
Z chlebem. Mięso jest tak smaczne, że szkoda dodawać keczup lub musztarde, bo zabijają smak.
Uwagi:
ZIOŁA - to cała tajemnica. Robie je sama. W sklepie kupuje torebki z: oregano, jarzynka, dodatek do kurczaków, do ryb, papryka czerwona, zioła do grila i tym podobne. Najważnie to aby w składzie nie było mąki. No i mieszam wszystko w dowolnych proporcjach.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Elżbieta z Lublina |