Składniki:
- 1 woreczek ryżu ugotowanego w/g przepisu z opakowania,
- po 1 słoiczku: cebulki białej konserwowej, małym słoiczku czarnych oliwek,
- 2 czerwone cebule,
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- puszka kukurydzy i czerwonej fasolki w zalewie Kidney,
- szczypior,
- biały pieprz,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Zimy ugotowany ryż połączyć z odsaczonymi pozostałymi składnikami i pokrojoną drobno cebulą czerwoną. Doprawić pieprzem solą oraz majonezem w/g upodobań.Udekorować szczypiorem.
Potrzebne przybory:
Duża miska,sitko o dużych oczkach.
Uwagi:
Podawać lekko schłodzone.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 porcji |
Autor | Bazia |