Składniki:
- paczka wafli,
- 4 łyżeczki kakao,
- 1 śmietanka wysokoprocentowa, najlepiej kwaśna,
- 1 szklanka cukru,
- 1 margaryna lub masło,
- pół łyżeczki cynamonu.
Jak przyrządzić?
Rozpuścić margarynę w garnuszku, zdjąć z ognia, rozmieszać z cukrem, czterema łyżeczkami kakao i cynamonem. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając. Dolać śmietankę. Zagotować, często mieszać. Przestudzić i smarować wafle. Smacznego.
Potrzebne przybory:
płaski talerz do suszenia wafli
Uwagi:
Właściwie można smarować wafle gorącą masą, ale wtedy nie będą chrupiące. Lepiej poczekać.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 porcji |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Julia |