Sk艂adniki:
- ziemniaki-3 duze,
- marchewka-3 duze,
- cebulka-polowa malej,
- fasolka-ok 8 fasolek,
- tunczyk-2-3 puszeczki,
- majonez,
- sok z cytrynki,
- gotowane jajko-1.
Jak przyrz膮dzi膰?
Warzywa ugotowac(ziemniaki marchew fasolke) cebule pokroic w drobna kosteczke.
Ugotowane ziemniaki pokroic w kostka marchew tez fasolke w kr贸tkie paseczki.
Wlozyc to wszystko do miski razem z odsaczonym z oleju tunczykiem wymieszac z majonezem i kroplami cytrynki.
Z jajka wyjac delikatnie z贸ltko i rozetrzec widelcem
Salatke przybrac(nie smarowac majonezem) plasterkami bialka i posypac pokruszonym z贸ltkiem.NIEDODAWAC ZBYT DUZO MAJONEZU
Jak podawa膰?
My jemy z kanapkami jak nasza salatke.
Uwagi:
Salatke ma byc czuc warzywami i tunczykiem, nie majonezem.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | noa |