Składniki:
- ziemniaki-3 duze,
- marchewka-3 duze,
- cebulka-polowa malej,
- fasolka-ok 8 fasolek,
- tunczyk-2-3 puszeczki,
- majonez,
- sok z cytrynki,
- gotowane jajko-1.
Jak przyrządzić?
Warzywa ugotowac(ziemniaki marchew fasolke) cebule pokroic w drobna kosteczke.
Ugotowane ziemniaki pokroic w kostka marchew tez fasolke w krótkie paseczki.
Wlozyc to wszystko do miski razem z odsaczonym z oleju tunczykiem wymieszac z majonezem i kroplami cytrynki.
Z jajka wyjac delikatnie zóltko i rozetrzec widelcem
Salatke przybrac(nie smarowac majonezem) plasterkami bialka i posypac pokruszonym zóltkiem.NIEDODAWAC ZBYT DUZO MAJONEZU
Jak podawać?
My jemy z kanapkami jak nasza salatke.
Uwagi:
Salatke ma byc czuc warzywami i tunczykiem, nie majonezem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | noa |