Bliny rosyjskie - przepis
OLIWKA . • dawno temuBlinyto odpowiednik naszych naleśników. Ich przygotowanie jest równie proste. Zbytnio się nie natrudzisz, a przygotujesz pyszne danie zarówno na słodko, jak i na słono. Możesz też zrobić zapiekane bliny, które będą doskonałym dodatkiem do rosołu lub kapuśniaku rosyjskiego. Najpierw słodkie bliny. Prijatnogo apietita!
Przygotuj:
- 4–5 żółtek
- 2 szklanki mąki
- 2,5 szklanki mleka
- pianę z 4–5 białek
- olej do smażenia
A na farsz:
- konfitury
- cukier puder
- utartą skórkę cytrynową
1. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
2. Smaż bliny na patelni z obu stron.
3. Teraz złóż rosyjskie naleśniki na 4 części i jeszcze raz podsmaż.
4. Słodkie bliny są już prawie gotowe. Polej je konfiturami i posyp cukrem pudrem i skórką z cytryny.
5. I już możesz się chwalić, że zrobiłaś bliny na słodko, czyli smaczne danie rosyjskie.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze