Racuchy z jabłkami - kalorie się nie liczą



Czy wiecie, że panie, które lubią jeść są podobno bardzo namiętne? Może więc nie ma co tak bardzo przeklinać swojego uwielbienia do pysznych, gorących, słodkich, rozpływających się w ustach racuchów z jabłkami. Oczywiście nie mówię, żeby tak ciągle, żeby codziennie, ale mała przyjemność raz w tygodniu jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Możesz zrobisz sobie słodki dzień dziecka właśnie dziś?
Przygotuj:
- 4 jabłka
- 25 dag mąki
- 2 jajka
- 2 dag drożdży
- łyżeczkę cukru
- 1,5 szklanki mleka
- łyżeczkę masła
- olej
- sól
- cukier puder
- cukier waniliowy

1. Najpierw ciasto na racuchy. Rozpuść drożdże w ciepłym mleku i odstaw je na pół godziny w ciepłe miejsce.
2. Rozczyn, a także roztopione masło, jajka i sól dodaj do mąki i wyrób pulchne ciasto. Odstaw je do wyrośnięcia.
3. Masz teraz chwilę, by zająć się jabłkami. Obierz je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, dodaj do niego owoce i na rozgrzanym oleju smaż niewielkie, rumiane placuszki.
5. Racuchy z jabłkamisą już gotowe. Musisz je jeszcze tylko posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego!

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze