Racuchy z jabłkami - kalorie się nie liczą
OLIWKA . • dawno temuCzy wiecie, że panie, które lubią jeść są podobno bardzo namiętne? Może więc nie ma co tak bardzo przeklinać swojego uwielbienia do pysznych, gorących, słodkich, rozpływających się w ustach racuchów z jabłkami. Oczywiście nie mówię, żeby tak ciągle, żeby codziennie, ale mała przyjemność raz w tygodniu jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Możesz zrobisz sobie słodki dzień dziecka właśnie dziś?
Przygotuj:
- 4 jabłka
- 25 dag mąki
- 2 jajka
- 2 dag drożdży
- łyżeczkę cukru
- 1,5 szklanki mleka
- łyżeczkę masła
- olej
- sól
- cukier puder
- cukier waniliowy
1. Najpierw ciasto na racuchy. Rozpuść drożdże w ciepłym mleku i odstaw je na pół godziny w ciepłe miejsce.
2. Rozczyn, a także roztopione masło, jajka i sól dodaj do mąki i wyrób pulchne ciasto. Odstaw je do wyrośnięcia.
3. Masz teraz chwilę, by zająć się jabłkami. Obierz je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, dodaj do niego owoce i na rozgrzanym oleju smaż niewielkie, rumiane placuszki.
5. Racuchy z jabłkamisą już gotowe. Musisz je jeszcze tylko posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze