Dlaczego warto jeść galaretkę?
DAMIESA • dawno temuChoć ta rosołowa może niektórych skutecznie [https://jejswiat.pl/915,galareta-z-kurczakiem]zniechęcać do spróbowania[/url] ze względu na swój mętny i mało apetyczny kolor, to kolorowe galaretki owocowe powinny miejsce a naszym deserowym jadłospisie. A powodów jest co najmniej kilka.
Jakie?
- zawarta w niej żelatyna wspomaga regeneracje stawów
- galaretki mięsne dostarczają organizmowi glukozaminy, która pełni ważną funkcję w odbudowywaniu uszkodzonej chrząstki
- jest produktem działającym jak balsam na problemu osób z chorobą wrzodową
- żelatyna ma w swoim składzie aminokwasy z siarką, które są składnikiem keratyny włosa, dlatego galaretki powinny spożywać osoby, które zmagają się z problemem przesuszonych włosów pozbawionych witalności
- systematyczne jedzenie galaretki poprawia kondycje paznokci
- żelatyna zawiera też potas pomocny w walce z tłuszczykiem
- polecana jest osobom będącym na diecie, ze względu na niewielką ilość kalorii ( w 100 g jest tylko ok. 60 kcal). Można zatem wykorzystać ją na deser.
Czy takie argumenty przekonują Cię, by sięgać po nią częściej? Mam nadzieję, że tak!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze