Kto z nas na urlop wybrał się na południe i nie gardzi owocami morza, z pewnością miał okazję zajadać się świeżymi krewetkami. A może wakacje przed wami? Albo właśnie wróciliście do domu i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek białego wina. Mam nadzieję, że zdjęcia i kilka przepisów dostarczą Wam inspiracji.
Krewetki po tajsku krok po krokuKrewetki z kaszą jaglaną i szpinakiemKrewetki z soczewicą i sosem wietnamskimTortilla z krewetkamiKrewetki po marokańsku w pomidorachAwokado z krewetkami
Foto: flickr Geoff604, Allerina, Tama Leaver, sporkist, foodista, wordridden, Stephen Barnett, PurpleDinosaur
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze