Rozpływający się w ustach pudding na pięć sposobów
DAMIESA • dawno temuTą tradycyjną potrawę kuchni angielskiej można kochać lub nienawidzić. Konsystencja musu nie każdemu przypada do gustu, chyba, że zamiast gotować ją na parze lekko ją upieczemy – wtedy i dla sceptyków stanie się ona zjadliwa.
Ja doceniam w niej lekkość i prostotę przyrządzenia. Zawsze to jakaś alternatywa dla naszego popularnego budyniu, a do tego przysmak ten daje większe możliwości w sferze przygotowania. Więc jeśli masz głowę pomysłów jak przyrządzić pudding, to chętnie poznamy Twoje propozycje, a jeśli nie – to być może przydadzą Ci się przepisy poniżej.
Oto kilka z ciekawszych:
Typowo brytyjski jest z pewnością Eve’s Pudding, więc warto go wypróbować – Sweet Spoon
A co powiecie na to, by zmieszać go z drożdżową babką? Taki jest właśnie pudding z panettone – Strega gotuje
Mnie spodobał się kardamonowy pudding z tapioki– Every cake you bake
Jeśli jesteście fanami czekolady pod każdą postacią, powinna Wam przypaść do gustu propozycja wykorzystania jej w puddingu - Breakfast at Tiffany’s
Bardzo prosty w przygotowaniu, ale za to przepyszny jest także migdałowy pudding z manny z sosem truskawkowym – Ciacha i inne pyszności
Czy już wiesz, który przyrządzisz w pierwszej kolejności?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze