Pierogi na pięć sposobów
DAMIESA • dawno temuJak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, topierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych gotowych, kupionych w sklepie, to od czasu do czasu staram się wpleść magię przyrządzania pierogów do mojego domu. Do tego nierzadko puszczam wodze fantazji w kwestii doboru farszu, dlatego dziś dla Was wybrałam kilka ciekawych pomysłów.
Na początek bardzo zdrowe i mało kaloryczne pierogi drożdżowe z fetą i szpinakiem – for the Body and Soul
Dla tych, którzy poszukują iście góralskiego jadła, które na długo pozostawia w żołądku uczycie sytości na pewno sprawdzą się pieczone pierogi z fetą, ziemniakami i rozmarynem – White Plate
Przyznacie chyba, że dość intrygująco brzmią pierogi z boczniakami, więc może warto spróbować? - Kuchnia w wersji light
Dla miłośników pierogów z owocami polecam te ze śliwką – Na grabinie
Niewątpliwie bardzo zdrowym pomysłem na farsz do pierogów jest kasza gryczana i soczewica – Kasza Prodżekt
Jaki nadzienie do pierogów Wy byście zaproponowali?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze