Przepisy z ravioli
DAMIESA • dawno temuTe małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować.
Farsz na pierogi, przykładowe składniki:
- ugotowany szpinak wymieszany z jajkiem oraz serem typu parmezan oraz aromatyczne przyprawy,
- mięso mielone z jajkiem oraz serem,
- ser ricotta z dodatkiem smażonych pomidorów i szczypta bazylii,
- ser biały ze śmietaną oraz dodatkiem ulubionych ziół,
- szpinak połączony z serkiem wiejskim i szałwią,
- ser ricotta wymieszany z kawałkami ryby, jajkiem i ziołami,
- kawałki ugotowanej dyni połączone z parmezanem i gałką muszkatołową,
- ugotowane ziemniaki z zeszkloną cebulką i papryką
- smażone grzyby z serem żółtym,
- pasztet drobiowy zmieszany z masłem.
Ta unikalna potrawa kuchni włoskiej jest prosta w przygotowaniu i ma bardzo wiele zastosowań, dlatego warto zgłębić recepturę jej wykonania. Do tego świetnie smakuje sama w sobie, podana z pasującym do nadzienia sosem: pomidorowym, pieczarkowym, śmietankowym czy czosnkowym.
Która wersja mięciutkiego farszu do pierożków ravioli podoba Wam się najbardziej? A może polecilibyście jakieś inne przepisy? Czekamy na Wasze opinie!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze